Nyheter

Lagsummering : Nått Vackert IBK 


Nått Vackert IBK

Det nya färskt rykande Nått Vackert i en annars rätt gammal serie med gamla rutinerade klubbar kom in och drog många ögon åt sig och som alltid några som tog illa vid sig. Men Nått Vackert IBK skulle inte bry sig om det utan lade största fokus på sitt eget.

Sommarfönstret

Man värvade in mestadels ungt och orutinerat i innebandy sammanhang. Med förhoppningen om att utveckla och förädla. Och här har man flera exempel på redan goda resultat (Emil Grönqvist Calle Kviby Samuel Norling mfl). Detta blandade man upp med ett gäng otroligt rutinerade och skickliga toppspelare, däribland Emil Johansson, Rikard Hasselqvist och Edvin Grönqvist mfl.
Man plockade också in Joel Norling och Victor Jonsson under pågående säsong, som visats sig väldigt viktiga.

Resultaten har blandat och gett

Rent resultatmässigt så är säkerligen ingen i klubben speciellt nöjda, man har endast vunnit en match på dem 4 inledande omgångarna i division 1. Där vinsten kom mot EAGLES Innebandy med 4-1. Nästan alla förväntade sig nog att laget skulle vara med i toppen och slåss.

I en intervju med lokaltidningen säger sportchef Anton Kviby Plog såhär om detta.


"Självklart förväntar vi oss att ligga högre upp i tabellen, men man får aldrig glömma bort att vi är en oerhört ung förening som enligt mig själv redan kommit långt. Vi har en av korpens bredaste trupper på 23-25 man med en massa skicklighet. Vi har redan från start också varit tydliga med att vi vill utveckla både individ och laget både på plan men också vid sidan av.
Det innebär också att vi inte prioriretat dem snabba resultaten före vår egen röda tråd. Vi kommer att vinna både division 1 och Sweden Floorball Cup det kan jag lova men att vi ska göra det första säsongen känns som orimliga krav om man också ska hålla fast vid Nått Vackert modellen".

På frågan om han känner sig stressad över att man är näst sist i tabellen svarar Anton såhär.

Nej jag är inte ett dugg stressad, alla spelare, ledare och övrig personal i klubben jobbar hårt för att vi ska gå framåt och att bli bättre både individuellt och som lag. Jag som sportchef behöver också utveckla klubben och föra den framåt genom det administrativa och det sociala arbetet på sidan av, jag vill ge spelarna rätt förutsättningar för att lyckas med sin utveckling. Jag tillsammans med sportgruppen kvalitetssäkrar hela tiden att vi håller oss på den röda linjen".

Vill ni börja värva i januarifönstret för att kunna vara med och slåss om titeln?

"Jag har hela tiden ett öga ute på marknaden och ser vad som finns. Men jag tror på hela den här truppen och på varje spelare, så nej vi kommer inte att panikvärva Vi har dessutom redan sett enorm utveckling på flera av våra spelare". 

Kan du nämna någon som du tycker sticker ut?

Ja på rak arm så tror jag alla har sett Emil Grönqvists utveckling i klubben.
En annan jag kan nämna är Calle Kviby som också fått ut massor av sin potential och gör mycket nytta i laget.

Vad tror du har bidragit till Emil Grönqvist fina utveckling?


Jag skulle säga att han själv får ta på sig allt där. Han har ridit på sin egen våg och gjort sig själv till sin egen spelstil. Det tror jag är nyckeln.

Har ni ingen roll i hans utveckling?


Nej men det är klart att vi matchat Emil medvetet med en omgivning som Emil har kunnat lära sig i. Och där han tillåtits ta ett ansvar för sina beslut.

Emil har matchats mestadels med Rikard Hasselqvist på backen, vad har Emil tagit efter där?

Nej jag tycker inte att han tagit efter på det sättet utan kunnat hamna i bra och ostressade situationer som gjort att Emil lyckats slå en avgörande passning på 20 meter tex, och på så sätt fått självförtroende att kunnat göra om det fler gånger. Också att han kunnat se hur Rikard löser sina situationer och sedan har Emil själv skickligt förvandlat det till sig själv och kunnat göra det på sitt eget sätt. 

Inget annat nytt på Spelar fronten?

Jo tyvärr så har klubben och Joakim Öberg gått skilda vägar pga att vi inte kunde uppfylla Jockes önskemål om rätt jobb. Joakim hittade sen jobb i Stockholm och det var inte genomförbart att pendla och spela i Nått Vackert.

Så vi önskar Joakim all lycka till och tackar för hans insatser i den röda tröjan.

Ni har inget annat nytt som har med själva spelartruppen att göra?

Vi har lyckats att förlänga flera kontrakt i klubben som vi är väldigt stolta över och det känns bra att vi redan nu har en grund att stå på redan nästa säsong. Spelarna det rör sig om är Cevin Karlsberg, Edvin Grönqvist, Linus Lundh, Jonas Blixt, Samuel Norling, Zacharias Göthberg och Rikard Hasselqvist.

Hur ser det annars ut med nyförvärv inför nästa säsong? Ingenting som redan nu är påskrivet va?

Nej absolut inget som är klart, först och främst arbetar jag tillsammans med sportgruppen fram en modell för nästa säsong, hur vi ska organisera oss för att alla ska få ut mest av sin utveckling.

Men sen är det självklart att vi jobbar vidare med namnen på vår "hemliga lista" och där har vi varit i kontakt med några men inte skrivit något ännu.

Vi ska efter säsongen utvärdera våran egna trupp först istället för att kolla hur grannen har det. Vi sitter nöjda i båten men vad som helst kan hända med skador,,personliga skäl osv.

Hur ska ni nu efter all julmat och ledighet gå vidare in i den änsålänge unga säsongen?

Vi hade en julavslutning nu i torsdags den 19e december för att slappna av och andas och bara ha roligt tillsammans. Sen har spelarna och nästan alla ledare ledigt fram till och med den 2a januari då vi kommer att gå på hårt igen och också att fräscha upp huvudena rent taktiskt och hitta tillbaka till den röda tråd vi pratar om.
I och med det har vi 2 träningar innan årets första seriematch är (12 januari). Vi hoppas att kunna bjuda på mer effektiv innebandy under andra delen av säsongen".

Så sa Sportchefen om detta.

Statistik Nått Vackert IBK

Alla turneringar :


Anton Kviby Plog 15 matcher 21 poäng (9+12)
Jonas Blixt 17 matcher 14 poäng (10+4)
Linus Lundh 14 matcher 12 poäng (6+6)
Zacke Göthberg 14 matcher 11 poäng (6+5)
Rikard Hasselqvist 15 matcher 10 poäng (6+4)

Målvakter

Samuel Norling 15 matcher 31 insläppta 87 %
Anton Svensson 3 matcher 10 insläppta 80.4%

Division 1
Jonas Blixt 3 matcher 3 poäng (3+0)
Isac Norling 4 matcher 2 poäng (2+0)
Zacharias Göthberg 3 matcher 2 poäng (1+1)
Anton Kviby Plog 2 matcher 1 poäng (1+0)
Edvin Grönqvist 3 matcher 1 poäng (1+0)

Målvakter

Samuel Norling 4 matcher 13 insläppta 90.5%

Inför Nått Vackert IBK - Eagles 

Viktiga poäng att spela om i söndagens möte.

Inför söndagens match mot EAGLES Innebandy har Nått Vackert IBK 3 raka förluster i division 1 seriens början. Medan EAGLES har 4 poäng på dem 3 inledande omgångarna, där 2-2 mot Kungligt var ett av resultaten. Den svaga starten har gett sportchef Anton Kviby Plog lite huvudbry och detta har man hört i media att sportchef Kviby Plog tagit på högsta allvar och börjat dra i trådar i, och kopplat in sin sportgrupp som bla ska bestå av lagets kapten Zacharias Göthberg

Nått Vackert IBK och EAGLES hade ett gäng träningsmatcher innan kvalserien drog igång och det spelades 3 stycken matcher där nått Vackert IBK vann 2 av dessa. Ett av resultaten kunde skrivas 9-4 till NVIBK.
Sägas här var att kapten Zacharias Göthberg gjorde hela 4 mål första matchen och satte prägel direkt och visade andra spelare i den nystartade klubben att Nått Vackert IBK är något att räkna med. Även Andreas Jonsson och Joakim Öberg gjorde båda två sina första mål i Nått Vackert tröjan, sedan dess har Andreas Jonsson omskolats till en center roll som han gjort till sin egen!
Sportchefen själv verkar dessutom han trivas bra mot just EAGLES, Anton Kviby Plog gjorde 11 poäng i dessa 3 möten, får se om vi får en stark prestation på söndagen också. Kapten Göthberg gjorde 7 poäng i dessa 3 möten. Sedan lagen möttes sist så har laget stärkts upp med mångfacetterade backen Joel Norling.

Ska nått Vackert IBK ta sin första 3 poängare på söndag?
Det man kan säga innan är att det redan såhär tidigt är viktiga poäng att spela om. 

Edvin Grönqvist #99 klar!

Laserskott, bländande teknik, stor & smidig, ja det är några av dem egenskaper spelaren besitter.

Edvin Grönqvist hämtas med hjälp av vår huvudsponsor Svenska bygg in på lån från Onyx IBK.

Edvin som är en ledande spelare i P04 laget i Onyx och bror till sportchefen i Nått Vackert får ses som en riktig pangvärvning till klubben. 

Sportchefens ord: Edvin kommer in som en välskolad innebandyspelare i laget och bi hoppas han kan sprida sin kunskap inom laget för dem mindre rutinerade innebandyspelarna. 

Edvin har ett laserliknande dragskott och är riktigt lätt på fötterna när han svävar fram förbi sina motståndare.

Vi är mycket nöjda med denna värvning.

Edvin vann under sommaren World Talent Cup med Sverige. Vi hoppas han får vinna titlar även i Nått Vackert.


Vi önskar Edvin varmt välkommen till familjernas klubb. 


Kontraktsdetaljer: Kontraktsslut: 25 Maj 2020.

Låneavtal, kan ej återkallas från lånet.

Målbonus: 1000kr vid 25 uppnådda mål.

Innebandybladet: Nått Vackert-Klubben med Nått stort på gång.

"Bred trupp med spetskompetens & kämparanda"

Nått Vackert går in i träningslägrets fjärde vecka och därmed är det 2 träningar kvar tills klubben åker för att möta anrika Eagles Innebandy torsdagen den 26e. Matchen blir en bra värdemätare för att se vart klubben och framförallt laget ligger till i hierarkin och sin resa mot toppen. Som vi redan känner till så har klubben som startades så sent som 13 juli i år gått ut hårt på spelar-marknaden och visat tydligt att man vill va en hårdsatsande klubb. Bland dem tyngsta namnen har man lyckats knyta till sig forne stjärnbacken Rikard Hasselqvist, målgöraren Tony Ejremar, spelmotorn Linus Lundh, snipern Joakim Öberg, stjärnmålvakten Daniel Larsson och hårt jobbande tvåvägsbacken Cevin Karlsberg. Men bakom alla dessa välkända namn finns det gott om talang och många som kan komma att bli riktiga utropstecken, ett par stycken spelare att hålla koll på i höst är bland annat Jonas "den tekniska pansarvagnen" Blixt, Calle "Dieseltanken" Kviby, Emil "Tunneln" Grönqvist, Isac "Finliraren" Norling och Andreas Jonsson.

Det är en bred trupp med mycket kämpaglöd och ren och skär spets som finns på pappret, lyckas Nått Vackert att sätta samman laget? Lyckas man "göra det enkelt" istället för massa onödiga diagonalare? Det får säsongen utvisa och sägas som lok och draghund här finns den rutinerade kaptenen Zacharias Göthberg som, som sagt ska bära detta lag