Kvalserierysaren mot Stålverket

"Söndag i Rosvalla A-hall 16:20 avgörs det om Nått Vackert spelar division 1 innebandy deras första säsong"

Här börjar allvaret för den nystartade klubben Nått Vackert IBK.

Ja det kan nämligen bli så att Nått Vackert spelar division 1 redan sin första säsong som innebandyklubb. Förutsättningarna är klara: vinst på söndag mot SSAB Stålverket och man är klara för och öppna skumpan. 

Men det finns en del frågetecken i laget inför söndagens otroligt viktiga match. Bland annat saknas alla 3 kaptener däribland Linus Lundh, Zacharias Göthberg och Cevin Karlsberg. Även spelmotorn Jonas Blixt saknas. 

Kommer klubben trots sin i övrigt fina spelartrupp klara av pressen att vinna och skicka laget till 1an?

Team Baldrick - Nått Vackert 2-3 seger! 

Buskhyttan Indians - Nått Vackert 5-2 förlust.

Inför Nått Vackert - Kungligt SLUT : 2-2

Hård batalj väntar i Gripenhallen.

Det är lördag, det är färgade löv och fukt i luften.

Hösten är här och likaså innebandy säsongen 19/20. I morgon söndag drar gruppspelet igång där det ska tävlas om vilken division man blir tilldelad att spela i under säsongen.

Nått Vackert möter det erfarna laget Kungligt som enligt uppgifter sitter på 27 spelare i truppen och dem senaste säsongerna varit bofasta i division 1.
Nått Vackert som varit igång i träning sen mitten av Augusti och spelat ihop det nystartade laget.
Man har också spelat 2 försäsongsmatcher mot fjol års segraren i division 2 Eagles Innebandy.
Det blev seger i båda mötena där (8-6 & 4-9).
Där bland annat Zacke Göthbergs prestation dyker upp som klarast minne med 4 mål i första matchen! Det råder inga tvivel om att det blir en tuff match för Nått Vackert på söndag.

Sedan dem matcherna har sportchefen Anton Kviby Plog legat i hårt på kontoret och transfernytt i klubben är följande:

In:

Forward
Emil Lighten Johansson (Signerade 1-års avtal i veckan) Meriter frän lic spel med Onyx och FBC Nyköping.

Edvin krysset Grönqvist (Deltog i en av matcherna mot Eagles och gjorde flera poäng där. Skrev sedan på ett låne avtal säsongen ut. Vi tackar Onyx för smidiga samtal) Meriter från bla World Talent Cup där Edvin ledde Sverige till seger i hela turneringen.

Målvakt
Samuel Responsive Norling ( Signerade 1-års avtal i veckan) Meriter som hockeymålvakt i Nyköping Gripen Juniorverksamhet, står även uppskriven i Gripen A-lag säsongen 17/18.

Ut:
Marcus Eber Eberhardsson kom överens med klubben att till en början avsluta sitt kontrakt. Av respekt för samtliga parter går vi inte in på fler detaljer.
Marcus kan komma att återuppta sitt samarbete med klubben i framtiden.

Historiens första match blev seger🔥

Tight torsdagsbatalj mot Eagles

Väl spelade Eagles orkade inte stå emot Nått Vackert.

Tight fight

Det var en spännande dag i Nått Vackert land, vart stod klubben gentemot den forna division 2 segraren. Eagles kom ut väl rutinerat och tog ledningen redan första minuten och period 1 vinner Eagles både mål och spelmässigt. .

Men Nått Vackert jobbade sig in i matchen och det jämnar ut sig målmässigt och det blir en "varannat mål match".

Vid 6-6 i tredje perioden lade Nått Vackert in nästa växeln och visar sin skicklighet och gör dem två avslutande målen. Det sista målet görs efter att Jocke Öberg droppar till Linus Lundh som sätter vackert 8-6 som blir slutresultatet.

Tre stjärnor

.

  • Matchhatten går till Nått Vackerts kapten Zacharias Göthberg som hänger dit 4 mål och bär sitt lag på ett fantastiskt sätt. Sylvass idag.
  • Second star: Linus Lundh som med hårt centerjobb gör flera poäng ikväll och visar att han blir en av dem viktigaste kuggarna i lagbygget. Gör även det match avgörande målet ikväll.
  • Third Star: Andreas Jonsson - Höjer sitt spel lagom till match och är inne på 6 mål framåt ikväll, gör även ett eget mål efter en snabb och lurig vändning och drar iväg bollen lågt i mål. Visar sin tyngd i offensiv zoon och lyckas väl med att hålla fast bollen där nere så övriga spelare kunde flytta upp

Inför Eagles - Nått Vackert 


Idag 19e September, spelas matchen som är den första matchen i historien för det nystartade laget Nått Vackert, och det mot den anrika klubben Eagles som startades redan på 70-talet! Det blir helt klart en kamp mellan klubben med mest rutin och klubben med noll år på nacken.

Men så enkelt är det inte i Innebandy, Nått Vackert formerar 2 kedjor plus 2 extra spelare som svetsats samman under 4 veckors tid plus barmarksträning. Klubben är tämligen nystartat men i truppen hittar man ändå en hel del rutin hos spelarna och inte minst mycket spets kvalité.

Truppen som Nått Vackert skickar till denna batalj är följande:

Målvakt: Anton Svensson

Backar: Ludvig Plånborg-Rikard Hasselqvist-Anton Kviby Plog

Centrar: Linus Lundh-Jonas Blixt-Pon Ninphan

Forwards: Joakim Öberg - Isac Norling

Zacharias Göthberg - Andreas Jonsson

Emil Grönqvist-Calle Kviby

Dubbelmöte mot Eagles Innebandy väntar!

"Eagles vann division 2 förra säsongen"

.Klubben har bokat in 2 st träningsmatcher mot förra säsongens seriesegrare i division 2, Eagles Innebandy.

Matcherna arrangeras av Eagles Innenandy och kommer att spelas på fullstor plan i Gripenhallen. 


Matcherna kommer äga rum 26/9 20:30-21:45. 

Och returmötet 3/10 20:30-21:45. 

Vi tackar Eagles för att dom tackade ja till inbjudan och står för arrangemanget och kioskverksamheten. 

Ny Vecka - Ny träningsvecka


Efter förra veckans lyckade träningspremiär så går vi nu in i vecka 2 av innebandysäsongen, spelarna gavs 6 dagar ledigt efter innepremiären och spelarna spred ut sig över landet snabbt. 

Bland annat så har vår nummer 8 Andreas Jonsson tagit in på SPA nere i metropolen Nässjö, kapten Göthberg har av fansen synts strosandes på huvudstadens dyra gator, och Rikard Hasselqvist har tagit plats bakom sin Svenska Bygg sponsrade dator. MEN på torsdag så samlas truppen igen uppe i vår anrika anläggning "Svenska Bygg Långberg" för att fortsätta att sätta ett grundspel inför seriepremiären. Vi kan också ge en liten brassklapp för att ni kommer få se Nått Vackert matchas mot ett par topplag i Korpen innan serien drar igång. Tanken med dem matcherna är att spelarna ska försättas i matchsituation, klara av press i oväntade lägen, spela ihop kedjorna mot andra typer av motståndarkedjor och sist men ack så matchavgörande träna in powerplay och boxplay. 


Nästa träning: Torsdag 29/8 19.00-20:30 Svenska Bygg Långberg

Stormöte på neutrala Rosvalla

Träningsmatch inbokad💥 18 Augusti gästas Nått Vackert av lillebror Storvreta.

Uppsala laget, som skickade en förfrågan till klubbens inkorg är Sveriges 4e största innebandyklubb, strax efter Nått Vackert.

Kom gärna ner till Rosvalla där merch och dylikt kommer finnas i entrén, glass, träffa Assisterande kapten Cevin Karlsberg och fri entré för alla barn.

#Familjernasklubb #NåttVackert

#Sveriges3störstaklubb

Träningar & Matcher

Tränings premiär för Nått Vackert, vi kommer ses i våran tränings anläggning och snickra på spelet som ska ta oss långt i år.